Het Groene Schoolplein

         

      

Hier boven enkele foto's van de aanleg van het Groene schoolplein in Riethoven. Een project ontworpen door Ilse Duisters van Zust Design ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de basisschool waar wij aan hebben mogen meewerken.

Het ontwerp bestaat uit een cirkel in het midden omringt met ronde bloembakken. In deze cirkel bevinden zich de speelberg, de lesbank en de zandbak. Daar om heen ligt een pad en daar om heen liggen alle andere speelonderdelen.

Hier volgt een opsomming van deze onderdelen met eventueel een beschrijving en foto.

       

Speelheuvel

Deze is bedekt met graszoden. Om op de speelheuvel te komen is er een trap van verschillende maten tractor/auto banden. Met de glijbaan kom je beneden. In de speelheuvel liggen rioolbuizen.

 

Pingpongtafels

De stonden al op de oude speelplaats en zijn in het plan opgenomen.

 

Bruin speelveld

Hier ligt een dikke laag schors/houtsnippers en is ingesloten met liggende kastanje stammen, deze steken verschillend van hoogte uit de grond.

In dit speelveld liggen kastanje houten stammen ingegraven, op de bast kun je lopen.

 

Banden klimbaan

Autobanden en tractorbanden in verschillende maten ingegraven op zijn kant. Hier kun je overheen lopen of op zitten.

 

Evenwichtsbalk

Een in zigzagpatroon gelegd parcours van kastanje houten ronde balken.

 

Klimboom

Uit een bosperceel in Riethoven is een boom gekapt, deze is geschild en neergelegd, hierop kun je klimmen en klauteren.

 

Ontmoetingsplek

Een tafel en een bank.

 

Podium

Om festiviteiten op te vieren en voorstellingen op te geven.

Lesbank

Bank gemaakt van hergebruikte stoeptegels. Omringd met een ronde bloembak. Om dit gedeelte in te sluiten en zo een soort van afgesloten stuk te krijgen. Hier kun je buitenlessen geven.

 

Bankjes

Er zijn allerlei soorten bankjes aanwezig. Een regenboogbank in allerlei kleuren. Boomstambanken, van een doorgezaagde boomstam in de lengte. Ook allerlei stammetjes om op te zitten.

       

Hangpalen

Een bos gemaakt van lange palen om je aan vast te houden en korte palen om op te staan. Zo kunnen je stappen van korte paal naar korte paal.

 

Pannakooi

Achter de hangpalen zie je de pannakooi, daar je kun je voetballen. Ook zijn de de oude basketbalborden hier gebruikt, deze staan achter en boven de goaltjes. Zo heb je een pannakooi met dubbele functie.

Ronde bloembakken

Ruim gevuld met een assortiment van kleurrijke vaste planten.

 

Onderdelen die er ook zijn, maar die niet op de foto staan zijn; een Hinkelbaan, een Slackline/touwbrug, een Zandbak en een Schaakbord.

Een plein om te beleven!