Vijvertuin

vijvertuinDe vijvertuin is bedoeld om op verschillende plekken in de tuin te kunnen zitten en van het leven in en om de vijver te genieten. Een vijver brengt ander leven in de tuin. In de vijver ligt een grote porfier stapsteen driekwart onder water, die vaak word gebruikt door vogels als drinkplaats en om te baderen.  Diversen insecten vinden hun weg naar het water, zoals libellen, waterjuffers, soorten schrijvertjes en de goudgerande watertor. Zo ook groene en bruine kikkers, padden, salamanders zijn bezoekers van een vijver.

Er zijn twee terrassen gesitueerd aan de woning. Voor het materiaal van deze terrassen is gekozen voor een dikformaat gebakken oude klinker. Dit om snel een natuurlijk effect te bereiken. Hierdoor word de tuin ook wat speelser.

Het zonneterras is te bereiken via de hardhouten vlonder. Onder de vlonder zijn drie kleine spot gemonteerd, zodat je s’avonds liggend op je buik in het water kunt kijken.

Na twee jaar ontstaat er natuurlijke schaduw op de pergola door middel van druiven. In deze tuin is ook een filterinstallatie geïnstalleerd om de vijver in optimale conditie te houden.